When Harry met Saskia met Winfred…

  • Geplaatst op: 21-12-2022

“De afgelopen 10 jaar nadat mijn kinderen het huis verlieten, is het mij niet gelukt om een wens in vervulling te laten gaan, namelijk aan de slag gaan bij een bedrijf. Leeftijd, vrouw en kunst/cultuursector maken het lastig. Wat is jullie ervaring?”

Terugkijkend op het afgelopen jaar is deze mail van begin augustus ons bijgebleven. Er klonk een diepe zucht door in de woorden die ook collega Winfred voelde, de dringende behoefte aan een positieve ervaring voor deze kandidaat. Hij belde haar op terwijl hij door de tuinen van museum Voorlinden wandelden. Toevallig sprak hij ook diezelfde dag Harry, die werkzaam is op het terrein waar Saskia ervaring in heeft. En zo volgde al snel:

“Dag Saskia en Harry, Met veel plezier koppel ik jullie aan elkaar.”

Een kort voorstellen van beide en de suggestie om elkaar eens te spreken en mogelijk verder te helpen. De tijd ging er overheen en de herinnering aan deze mensen die zo toevallig aan elkaar te verbinden waren, verdween tussen het dagelijkse werk. Tot we in oktober het volgende terug kregen:

“Met veel plezier keer ik terug na het gesprek met Harry. Na een korte introductie zei hij al rap dat hij geen betaalde baan voor mij had. Wel zag hij mogelijkheid voor mij om iets te betekenen op het gebied van: 'hoe breng je digitale erfgoedverhalen bij een breed publiek aan de man?' Hoe dan ook dank voor je bemiddeling, want noch Harry noch mij ken je en toch heb je ons aan elkaar gekoppeld. Dat is op zich al reuze leuk en bijzonder.”

"Harry noch mij ken je en toch heb je ons aan elkaar gekoppeld."

When Harry met Saskia... Dit voorbeeld is tekenend voor veel van onze collega's: het plezier hebben in het aan elkaar koppelen van mensen die wellicht iets voor elkaar kunnen betekenen. Alsook het doorbreken van ideeën en verwachtingen, zoals dat je afgeschreven zou zijn als je de zestig bent gepasseerd. Iedereen heeft op eigen manier weer iets toe te voegen, of dat nu innoverende ideeën zijn, ervaring of, zeker niet uitgesloten, beide. Zo blijkt, want zelfs al kon Harry niet direct iets betekenen, Saskia begint komend jaar op verzoek van Winfred bij de organisatie waar hij momenteel interim werk doet. When Saskia met Winfred.

Uiteindelijk hopen we dat iedereen met een dergelijke open blik in de arbeidsmarkt mag staan. Laat je verrassen door de mensen die je tegen komt in een sollicitatieprocedure en denk vanuit mogelijkheden. Wie weet wie jij dan mag ontmoeten...