FAQ Colourful jobs

Al jouw vragen over Colourful jobs, vacatures, diversiteit, inclusie en meer...

Zit je nog met vragen over Colourful jobs waar je zo snel het antwoord niet op kunt vinden? Over diversiteit, inclusie, het plaatsen van een vacature of het vinden van een nieuwe baan? Misschien staat jouw vraag wel tussen onze frequently asked questions. Blijf je alsnog zitten met vragen, neem dan contact met ons op!

Werkgevers
Hoeveel moet ik betalen?

Afhankelijk van de grootte van je organisatie die we meten aan de hand van de omzet en of je er voor kiest om de vacature zelf te plaatsen of dit aan ons uit te besteden wordt een bedrag per vacature gerekend. Dit kan dus verschillen tussen 300 en 600 per vacature. Ontdek via de tarieven pagina wat voor jouw organisatie van toepassing is.

Ben ik een organisatie met meer of minder dan 1 miljoen omzet?

Vaak zien we dat organisaties er vanuit gaan dat we hier vragen om de winst die ze maken. Met name voor organisaties in de non-profit sector is dit verwarrend, zij maken immers geen winst. Echter we gaan hier uit van de omzet (afzet x verkoopprijs), onkosten of waar deze omzet voor ingezet wordt, is in deze niet relevant. Het gaat bij de gevraagde omzet dus slechts over het totaal van wat er binnenkomt.

Wat heb ik nodig voor het online plaatsen van een vacature?

Wanneer je een vacature online wil zetten zorg je dat je in ieder geval de vacature tekst bij de hand hebt, het logo van de organisatie, een afbeelding in landscape die de organisatie representeert, facturatiegegevens en de gegevens van je contactpersoon voor de vacature. Meer weten? Kijk op de pagina met materialen.

Hoelang duurt het tot mijn vacature online staat?

Het online zetten van je vacature, afhankelijk van hoe handig je bent en of je het daadwerkelijke plaatsen uitbesteed aan ons, duurt tussen de 5 tot 15 minuten. Vervolgens moet de vacature door ons worden goedgekeurd (hier krijgt u een melding van in de mail) of geplaatst, dan staat de vacature online op de site. Daarna moet deze nog vertaald worden naar een LinkedIn bijdrage. Het is ons streven dat de vacature als ook de LinkedInpost uiterlijk de volgende werkdag online staan. Mocht dit door overmacht of drukte toch niet lukken, dan doen we ons best u daar tijdig over te informeren.

Als ik meerdere vacatures plaats, kan ik dan korting krijgen?

Uiteraard, we hebben een pakketkorting voor wanneer u 5 of 10 vacatures in een jaar afneemt. De korting kan al snel oplopen van 50 tot 150 euro per vacature. Deze korting geldt echter alleen voor als je de vacatures door ons wilt laten plaatsen. Wil je hier meer over weten of direct aanvragen? Neem contact met ons op via de mail of door ons te bellen.

Wat krijg ik hier nu precies voor?

Wanneer je een vacature plaatst via Colourful jobs wordt jouw vacature tevens een statement voor het belang van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Jouw vacature komt op onze site te staan, we delen de vacature via LinkedIn met ons netwerk en de vacature wordt meegenomen in de job alerts die werkzoekenden hebben aangemaakt.

Ik heb nog bijna geen reacties ontvangen, wat nu?

Helaas kunnen we niet altijd garanderen dat iedere vacature een grote hoeveelheid sollicitaties ontvangt, zeker niet gezien de huidige krappe arbeidsmarkt. Een matige respons kan aan tal van factoren liggen en is niet altijd eenvoudig op te lossen. Mocht dit gebeuren, neem dan zeker even contact met ons op, we denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Ik wil weten hoeveel mijn vacature is bekeken, kan dat?

Hier hebben we zeker de mogelijkheid voor, wij kunnen een rapport delen specifiek over jouw vacature. Ben je hierin geïnteresseerd? Zoek dan contact met ons, dan helpen we je verder.

Werkzoekende
Heeft het zin om te solliciteren als ik normaliter geen discriminatie op de arbeidsmarkt ondervind?

Zeker wel! Onze naam doet mogelijk vermoeden dat diversiteit alleen om mensen met een migratieachtergrond zou gaan of uit de LHBTQIA-gemeenschap, maar diversiteit is zoveel breder dan dat. Diversiteit zit in al jouw ervaringen, kwaliteiten en competenties die jou een uniek persoon maken die een nieuwe kleurschakering toe kan voegen aan een team. Wij moedigen organisaties aan om een complementair team samen te stellen, misschien is er in een team dus wel juist behoefte aan iemand zoals jij.

Moet ik mij ergens aanmelden om te solliciteren?

Nee, je kan meteen aan de slag. Zie je een vacature die jou wat lijkt, dan kun je via de sollicitatieknop gelijk in contact komen met de organisatie. We willen werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact brengen zonder onze verdere tussenkomst. Dit betekent helaas wel dat wij niet altijd antwoord kunnen geven op vragen over de inhoud van de verschillende vacatures, hiervoor zal je contact moeten leggen met de organisatie zelf.

Diversiteit en in inclusie in vacatures, wat moet ik me daarbij voorstellen?

De vacatures op onze website zijn van organisaties die weten hoe belangrijk het is om te werken met teams die verschillende perspectieven bevatten. Deze organisaties zijn vaak bezig om intern steeds inclusiever te worden en komen zodoende ook bij ons uit voor het werven van nieuwe werknemers. We moedigen organisaties daarnaast aan om, los van het minimale van een vacature bij ons online zetten, ook in het verdere proces van selecteren verder te kijken dan iemands CV lang is.

Algemeen
Hoe verhoudt Colourful jobs zich tot Colourful People?

Colourful jobs is de vacaturesite van Colourful People. In ons werk als executive search bureau kwamen we erachter dat steeds meer organisaties een variëteit aan werknemers willen bereiken. Echter niet voor iedere functie is een uitgebreid searchtraject op zijn plaats. Toch wilden we diversiteit en inclusie zoveel mogelijk faciliteren en stimuleren door onze kennis en ons netwerk te delen met organisaties. Hiertoe zagen we de meeste kansen via een specifieke vacaturesite, Colourful jobs. Colourful People focust zich specifiek op de executive search en de trainingen rondom diversiteit en inclusie.

Staat je vraag er niet tussen?

Voor al je overige vragen over Colourful jobs kun je direct contact met ons opnemen. 

Meer leren over ons?

Wil je nog meer leren over ons, onze missie, visie en geschiedenis?