FAQ Colourful jobs

Al jouw vragen over Colourful jobs, vacatures, diversiteit, inclusie en meer.

Zit je nog met vragen over Colourful jobs waar je zo snel het antwoord niet op kunt vinden? Over diversiteit, inclusie, het plaatsen van een vacature of het vinden van een nieuwe baan? Misschien staat jouw vraag wel tussen onze frequently asked questions. Blijf je alsnog zitten met vragen, neem dan contact met ons op!

Werkgevers
Wat heb ik nodig voor het online plaatsen van een vacature?

Wanneer je een vacature online wil zetten zorg je dat je in ieder geval de vacature tekst bij de hand hebt, het logo van de organisatie, een afbeelding in landscape die de organisatie representeert, facturatiegegevens en de gegevens van je contactpersoon voor de vacature. Meer weten? Kijk op de pagina met materialen.

Hoelang duurt het tot mijn vacature online staat?

Het online zetten van je vacature, afhankelijk van hoe handig je bent en of je het daadwerkelijke plaatsen uitbesteed aan ons, duurt tussen de 5 en 15 minuten. Vervolgens moet de vacature door ons worden goedgekeurd (hier krijg je een melding van in de mail) of geplaatst waarna de vacature online op de site komt. Daarna moet deze nog vertaald worden naar een LinkedIn bijdrage. Het is ons streven dat zowel de vacature als ook de LinkedIn post uiterlijk de volgende werkdag online staan. 

Wat krijg ik hier nu precies voor?

Wanneer je een vacature plaatst via Colourful jobs wordt jouw vacature tevens een statement voor het belang van diversiteit en inclusie op de werkvloer. Jouw vacature komt op onze site te staan, we delen de vacature via LinkedIn met ons netwerk en de vacature wordt meegenomen in de job alerts die werkzoekenden hebben aangemaakt.

Hoeveel kost het (laten) plaatsen van een vacature?

Afhankelijk van of je de vacature zelf plaatst of dat je dit door ons wilt laten doen wordt een apart bedrag per vacature gerekend. Ontdek via de tarieven pagina wat de kosten hiervan zijn.  

Als ik meerdere vacatures plaats, kan ik dan korting krijgen?

Bij het plaatsen van meerdere vacatures per jaar kan gebruik gemaakt worden van een pakketkorting. Wil je hier meer over weten of direct aanvragen? Neem contact met ons op via de mail of door ons te bellen.

Werkzoekende
Heeft het zin om te solliciteren als ik normaliter geen discriminatie op de arbeidsmarkt ondervind?

Zeker wel! Wij moedigen organisaties aan om een complementair team samen te stellen waarbij niet enkel wordt gekeken naar diversiteitskenmerken maar ook naar een persoons ervaring, kwaliteiten en competencies.   

Moet ik mij ergens aanmelden om te solliciteren?

Nee, je kan meteen aan de slag. Zie je een vacature die jou wat lijkt, dan kun je via de sollicitatieknop gelijk in contact komen met de organisatie. We willen werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact brengen zonder onze verdere tussenkomst. Dit betekent helaas wel dat wij niet altijd antwoord kunnen geven op vragen over de inhoud van de verschillende vacatures, hiervoor zal je contact moeten leggen met de organisatie zelf.

Diversiteit en inclusie in vacatures, wat moet ik me daarbij voorstellen?

De vacatures op onze website zijn van organisaties die weten hoe belangrijk het is om te werken met teams die verschillende perspectieven bevatten. Deze organisaties zijn vaak bezig om intern steeds inclusiever te worden en komen zodoende ook bij ons uit voor het werven van nieuwe werknemers. 

Algemeen
Hoe verhoudt Colourful jobs zich tot Colourful People?

Colourful Jobs is een initiatief van Colourful People Executive Search. Veel werkgevers die diversiteit en inclusie als kernwaarde hebben doen een beroep op Colourful People als headhunter voor strategische functies in het hogere segment (toezichthouder, directie, management, professionals). Echter, niet voor alle functies is direct behoefte aan een uitgebreid executive search traject. Toch willen werkgevers graag in contact komen met ons netwerk van kandidaten die het verschil willen maken. Voor deze vacatures is de Colourful jobs vacaturesite ontwikkeld waar werkgevers en kandidaten die diversiteit en inclusie belangrijk vinden met elkaar in contact. 

Staat je vraag er niet tussen?

Voor al je overige vragen over Colourful jobs kun je direct contact met ons opnemen. 

Meer leren over ons?

Wil je nog meer leren over ons, onze missie, visie en geschiedenis?